Ook dit jaar steunde het Antoine Dopchie Fonds Special Olympics België voor de nationale spelen in Louvain-la-Neuve op 26, 27 en 28 mei 2022, na twee jaar virtuele spelen.

Het Fonds dekte alle kosten in verband met de zwemevenementen, maar dit jaar namen 6 afstammelingen van de heer Antoine Dopchie deel als vrijwilligers, waarvan 5 bij het zwemmen en één bij het voetbal. Met dank aan Sophie, Amandine, Gaspard, Baptiste, Philippe en Dominique.

Dit jaar hebben we unaniem besloten om een atleet te belonen die al 16 jaar met veel enthousiasme en motivatie zwemt, ook al heeft hij naast een mentale handicap een fysieke beperking aan zijn arm. Dankzij zijn doorzettingsvermogen is hij erin geslaagd zowel rugslag als borstcrawl te zwemmen. Hij woont samen met zijn vriendin Ellen, een voormalig Special Olympics zwemster. Hij is ook zeer sociaal en aarzelt niet om te helpen bij diners, feesten, … 

David Van Ael van de club t’Vosje in Vilvoorde wordt nogmaals gefeliciteerd.

De club, die dit jaar werd geselecteerd voor de prijs van 1.000 euro, bestaat 43 jaar en telt 45 zwemmers. Ze zwemmen in drie verschillende groepen naargelang hun vaardigheden, die jaarlijks opnieuw worden beoordeeld. Voor de minder goede zwemmers zijn er recreatieve en ontspannende activiteiten. Hun belangrijkste doelstelling is dat al hun zwemmers er baat bij hebben.

Zij hebben zwemmateriaal nodig en willen in de vakantieperiodes leuke en uitdagende activiteiten organiseren voor minder vaardige zwemmers, zodat zij kunnen genieten van een basisaanbod.

Deze prijs werd toegekend aan Club Kerckstede in Oostnieuwkerke. We feliciteren hen.

Zonder een zeer gemotiveerd en hecht team van vaste medewerkers en vrijwilligers, die al vele jaren perfect samenwerken, zou niets mogelijk zijn. Ik wil hen bedanken. Een gouden medaille werd toegekend aan mevrouw Fabienne Verluyten.

Dit jaar beëindigen de heer Piet Steel, voorzitter van SOB, en mevrouw Zehra Sayin, CEO, hun respectieve mandaten. Wij kunnen hen alleen maar van harte feliciteren met het ongelooflijke werk dat zij de afgelopen jaren in een voorbeeldige samenwerking hebben verricht. Met ontroering overhandigen wij hen een gouden medaille en een kleine trofee. Een grote dank aan jullie beiden. 

Wij wensen hun opvolgers veel succes: professor Thierry Zintz, de nieuwe voorzitter van het SOB en mevrouw An Caers, de nieuwe CEO van het SOB.

We zullen opnieuw aanwezig zijn voor de nationale spelen in 2023 in Mechelen.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.